augustus 17, 2017

Werkwijze

Het is heel begrijpelijk dat je het wellicht spannend of onwennig vind dat een vreemde je huis binnenloopt en je spullen bekijkt. Onze werkwijze kenmerkt zich in de eerste plaats door een veilige omgeving te scheppen. Wij gaan te allen tijde vertrouwelijk en respectvol met jou, je situatie, eigendommen en emoties om.

Kennismakingsgesprek

Tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek dat een uur duurt kun je vertellen over je situatie en waar je tegenaan loopt. Dan kijken we of en hoe we je kunnen helpen. Verder vertellen we je wat de mogelijkheden en werkwijze kunnen zijn in jouw persoonlijke situatie en waar we kunnen starten als je een werkafspraak wilt plannen.

Ook kun je tijdens dit gesprek kijken of je een klik voelt, wat erg belangrijk is omdat je samen aan de slag gaat.

Werkafspraak

Stap voor stap word je begeleid in het proces waarbij het uitgangspunt is dat wij adviseren en coachen bij het maken van keuzes. Jij beslist altijd zelf over je spullen! Samen zoeken we naar een structuur en organisatie die voor jou werkt en die voldoet aan jouw wensen en mogelijkheden. Een gezin met kinderen is bijvoorbeeld niet te vergelijken met iemand die alleen woont en een chaotische kunstenaar die zijn atelier wil organiseren behoeft een andere aanpak dan iemand die door het verlies van een dierbare het zicht op de spullen in zijn huis is verloren. Tijdens de werkafspraak krijg je ook diverse tips en inzichten die je verder helpen.

Nazorg

Tussen de werkafspraken door kun je altijd telefonisch of via de whatsapp contact opnemen voor een snelle tip als je vastloopt.

Na de laatste werkafspraak sturen wij altijd een afsluitende mail met tips wat door clienten als zeer prettig wordt ervaren.

Verder nemen wij binnen een maand telefonisch contact met je op om te vragen hoe het gaat, waar je wellicht tegen aan loopt, of je nog vragen hebt en wanneer daar behoefte aan is, een vervolgafspraak plannen.