september 19, 2017

Effectief omgaan met computer en agenda

80% van de medewerkers heeft zijn e-mail de hele dag open staan, zodat elke nieuwe mail direct gelezen kan worden. Ongemerkt besteed je op deze manier zo’n 2-6 uur per dag aan het wegwerken van deze digitale berichten. Tijdrovend maar niet altijd even effectief.

Herken jij je ook in de 30% van medewerkers die aangeeft geen goede grip te hebben op de dagelijkse werkzaamheden en het prioriteren van taken? Het komt steeds meer voor dat het ad-hoc afhandelen van (bij) zaken mensen belemmert in het afhandelen van het echte werk. Er zijn zelfs mensen die bij het aangeven van hun top prioriteiten de e-mail afhandeling op nummer een zetten.

E-mail is een geweldige tool, mits op de juiste manier gebruikt. Toch zijn er verbazingwekkend weinig bedrijven met een e-mail protocol.

Effectiever leren omgaan met de computer en dan met name het verwerken en organiseren van de oneindige stroom aan e-mail is dan ook een van de grootste wensen van veel medewerkers. Naast controle over de mail staat ook meer grip op de agenda/planning hoog op de lijst.

Hands On Organizing helpt bij het aanbrengen van structuur, vindbaar archiveren en het beperken van e-mail in-en uitstroom. Overzicht krijgen in taken, onderscheid maken tussen essentiële taken en bijzaken, het vertalen hiervan naar concrete acties, delegeren, monitoren van uitgezette acties en tijd vrijmaken voor pauzes en om weer op te laden.

Op het moment dat deze training in teamverband wordt gegeven vergroot dit de effecten. Het gehele team streeft hetzelfde doel na, ze zien de werkdruk verminderen en het werkplezier neemt toe.

De coaching of training is altijd op maat gemaakt en naast kennisoverdracht is er veel ruimte voor het vinden van de ideale en meest effectieve werkmethode die bij jou of het team past.

Kun jij de knop omzetten?

Heb je interesse in coaching voor jezelf, je team of een medewerker? Neem vooral contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.