augustus 17, 2017

Coaching medewerkers (voor werkgevers)

Stel, u heeft al jaren een medewerker die uitstekend functioneert en die u als zeer waardevol beschouwt voor het bedrijf. Wat doet u als die medewerker door persoonlijke omstandigheden opeens steken laat vallen, te laat komt, zich ziek meldt en ook niet meer de meest gezellige collega is?

Wat is uw reactie?

Komt u direct aan met officiële waarschuwingen, verbetertrajecten of dreigend ontslag? In sommige gevallen werkt een kop koffie en een tijdsinvestering voor een goed gesprek beter. Misschien komt u erachter dat deze zaken het gevolg zijn van privé omstandigheden. Een overlijden, mantelzorg, scheiding of schulden zijn veel voorkomende gebeurtenissen. In combinatie met elkaar wordt de werk/privé balans overhoop gehaald. In het slechtste geval resulteert dit in een langdurige ziekmelding.

Emotionele gebeurtenissen, ook wel aangeduid als life events, beïnvloeden geluk en tevredenheid in iemands leven. Deze kunnen zowel positief zijn- zoals een huwelijk of de geboorte van een kind – maar ook negatief, zoals ziekte of een partner of baan verliezen.

Een mens kan veel hebben, maar er zijn periodes in het leven wanneer er zoveel ingrijpende zaken tegelijk gebeuren dat iemand een stuk kwetsbaarder is. Te veel gebeurtenissen in korte tijd die spanning veroorzaken- zowel vreugdevolle als verdrietige – maken je minder alert en weerbaar.

Coaching bij Life Events

Hands On Organizing biedt coaching en hulp om de werkgever te ontlasten in deze situatie. Wij kunnen, uiteraard na goedkeuring van de medewerker, hulp bieden om te kijken waar het vast loopt. Zijn er thuis opruim achterstanden, is de administratie een chaos en staan er deurwaarders op de stoep of is er door de omstandigheden een algeheel gebrek aan structuur en overzicht waardoor de medewerker door de bomen het bos niet meer ziet.

Na het analyseren van de situatie thuis al dan niet in combinatie met het werk maken we een stappenplan en coachen we naar structuur en overzicht zodat de medewerker weer in staat is om zowel zakelijk als privé te functioneren.

Herkenbare situatie? Neem dan vooral contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.